یکی از ابزار های مهم برای تحلیل قیمت محصولات فولادی در بازار، نمودار قیمت آهن ۱۴۰۰ می باشد. با استفاده از داده های نمودار قیمت آهن خریداران و مصرفکنندگان می توانند پیش بینی کنند چه زمانی برای خرید و سرمایه گذاری در صنایع فولاد مناسب تر است. در این مبحث قصد داریم به بررسی تغییرات نمودار قیمت در فصل بهار، تابستان و پاییز ۱۴۰۰ بپردازیم. با تیم محتوایی آهن پخش تا پایان ایم مقاله همراه باشید تا با دلایل تغییر قیمت ها در سال ۱۴۰۰ آشنا شویم.
نمودار قیمت آهن سه ماهه اول ۱۴۰۰
در سه ماهه اول ۱۴۰۰ به دلیل شرایط آب و هوایی میزان ساخت و ساز افزایش می یابد. میزان تقاضا برای استفاده از آهن آلات و محصولات فلزی مانند میلگرد و تیرآهن نیز افزایش می یابد. همین افزایش تقاضا در فصل بهار و سه ماه اول سال باعث بالا رفتن قیمت محصولات فلزی می شود. البته در کشور ما به دلیل اینکه عوامل مهم تری هستند که بر نمودار قیمت آهن تأثیر دارند، پیش بینی کردن کار دشواری است. همانطور که شاهد هستید تحریم ها، تورم و افزایش و کاهش نرخ دلار از جمله فاکتور هایی هستند که ممکن است تقاضای فصلی را تحت تأثیر خود قرار دهند. عوامل غیر قابل پیش بینی دیگری چون سیل یا زلزله هم هستند که موجب دشوار شدن پیش بینی ها و تحلیل فنی قیمت آهن می شوند. فروشگاه آهن پخش همواره در تلاش بوده است تا قیمت روز آهن را در سایت خود منتشر کند. خریداران می توانند با مراجعه به وب سایت این فروشگاه معتبر از جدید ترین قیمت ها با خبر شوند.
نمودار قیمت آهن سه ماهه دوم ۱۴۰۰
اهمیت نمودار قیمت آهن در ساختمان سازی بسیار مشهود است. معمولاً در سه ماهه دوم سال میزان خرید و فروش آهن آلات افزایش می یابد. در سه ماهه دوم ۱۴۰۰ قیمت آهن دستخوش تغییرات زیادی بود. به طور مثال تغییر دولت و مسائل سیاسی یکی از عوامل مهمی بود که بازار آهن آلات و اقتصاد داخلی را تحت تأثیر قرار داد. درباره نمودار قیمت آهن و مقاطع فولادی مختلف باید به صورت مجزا بحث شود. به طور مثال میزان تقاضا برای مقاطعی نظیر میلگرد و تیرآهن در سه ماهه دوم نسبت به ورق کاهش دارد؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت تقاضا برای خرید انواع ورق مانند ورق سیاه بالا می رود. به دلیل اینکه از ورق برای ساخت پروفیل استفاده می شود و پروفیل خود از مقاطع اصلی مورد استفاده در ساختمان سازی است، می توان نتیجه گیری کرد که در ماه های اول سال افزایش تقاضا و به تبع افزایش قیمت انواع ورق را شاهد خواهیم بود؛ اما تأثیر اسلب و شمش فولادی را بر نمودار قیمت آهن سه ماهه دوم ۱۴۰۰ نمی توان نادیده گرفت.
نمودار قیمت آهن سه ماهه سوم ۱۴۰۰
درسه ماه سوم ۱۴۰۰ مجدداً شاهد افزایش نمودار قیمت آهن در بازار بودیم. اگر چه این روند افزایشی به اندازه تابستان و به خصوص اوایل شهریور ۱۴۰۰ نبوده است، اما به طور کلی میزان قیمت ها در حال افزایش و رسیدن به میانگین های سه ماهه دوم سال هستند. از دلایل این افزایش قیمت آهن می توان به افزایش قیمت دلار نیمایی و دلار اشاره کرد. این نوسانات قیمت ارز باعث می شود تا تولید کنندگان بازار آهن بتوانند قیمت محصولات تولیدی خود را افزایش دهند. لازم به ذکر است که مشکلات موجود بر سر راه احیای برجام و توافق هسته ای بین ایران و کشور های اروپایی و آمریکایی تأثیر بسیار زیادی بر بالا رفتن نرخ دلار و افزایش قیمت کالا های اساسی مانند فولاد داشته است. مقاطع فولادی مختلف تفاوت قیمت زیادی را در طی هفته های اخیر تجربه کرده اند. بسیاری از فعالان حوزه بازار آهن و فولاد به سرعت سرمایه های خود را به کالا تبدیل کرده اند تا بتوانند اصل سرمایه خود را حفظ کنند. این تصمیمات باعث می شود تا معاملات مقاطع فولادی مانند میلگرد از دو درصد در شهریور ۱۴۰۰ به هفتاد درصد در مهر ۱۴۰۰ برسد. مقاطع فولادی نظیر تیرآهن نیز تحت تأثیر افزایش قیمت دلار قرار گرفتند. قیمت تیرآهن به ۱۶ هزار تومان رسیده است. مقاطع فولادی دیگری نیز مانند نبشی هرچند کم اما شاهد افزایش قیمت بودند. اگر چه تا حدودی در تابستان ۱۴۰۰ دولت توانسته است جلوی تغییرات ناگهانی قیمت مقاطع فولادی را بگیرد، اما افزایش قیمت دلار یکی از عوامل نگران کننده برای فعالان بازار آهن است. بهتر است برای سرمایه گذاری در بازار فولاد نسبت به بررسی وضعیت بازار و تحلیل و پیش بینی قیمت ها با استفاده از نظرات کارشناسی متخصصان در این زمینه اقدام به تصمیم گیری نمایید.
شما عزیزان می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت نمودار قیمت آهن امروز با کارشناسان ما در آهن پخش همراه باشید تا با اطمینان از قیمتی که به دست می آورید خریدی مطمئن داشته باشید.