پروفیل چیست و چه کاربردی دارد

صنعت ساخت و ساز با استفاده از مصالح گوناگون و بسیار متعددی انجام می شود. یکی از مصالح بسیار پرکاربرد و متداول در این زمینه پروفیل می باشد که دارای انواع مختلفی است و از هر کدام آن ها در شرایط خاصی با در نظر گرفتن جنس و ویژگی های آن مورد استفاده قرار می گیرند.

پروفیل آلومینیومی

این قطعات آلومینیومی عموماً برای ساخت قاب پنجره ها مورد بهره‌ برداری قرار می‌ گیرد و به دلیل ضد زنگ بودن به راحتی می ‌توانند در شرایط اقلیمی متفاوت مانند باران و برف دوام بسیار بالایی داشته باشند. در نظر داشته باشید که این نوع پروفیل بسیار زیبا و شیک است و طبیعتاً نمایی بسیار شکیل به ساختمان خواهد داد.

مراحل تولید پروفیل

این قطعات در دو نوع باز و بسته طی فرآیندی کاملاً مشخص ساخته می شوند این فرایند ها در مراحل گوناگونی صورت می گیرد که عبارتند از:

  • مرحله تامین مواد اولیه برای ساخت
  • مرحله برش دادن کلاف با به صورت نوار
  • مرحله تولید پروفیل و لوله

مراحل تولید پروفیل 

کاربردهای پروفیل

در نظر داشته باشید که بخش اعظمی از این قطعات برای ساخت پنجره ها و درب های آهنی و آلومینیومی استفاده می شوند البته این قطعات به لحاظ مشخصات و سایز دارای تقسیم بندی می باشند از آن ها در ساخت چارچوب ها و پنجره ها استفاده می کنند این قطعات در صنایع ساختمان سازی برای تولید و ساخت نرده های فلزی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. پروفیل ها عموما به شکل مستطیل و مربع با مقاطعی کوچک می باشند از آن ها در موارد زیر استفاده می شود:

  • ساخت نرده برای خیابان ها و پیاده رو ها
  • نرده کشی در اطراف دیوار کارخانه ها
  • محصور کردن زمین ها
  • ساخت نرده های فلزی برای پنجره های منازل و درب آن ها
  • ساخت نرده کنار پله ها و راه پله ها

کاربردهای پروفیل 

پروفیل های ستونی

یکی دیگر از انواع این قطعات معروف به پروفیل ستونی می باشند. این قطعات به شکل مربع و مستطیل با مقاطعی بزرگ ساخته می شوند کاربرد این نوع این قطعات بسیار متعدد است از این کاربرد ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ساخت ستون
  • ساخت شاسی تریلر ها در صورت داشتن مشخصات فیزیکی قابل اعتماد
  • ساخت اسکلت فلزی ساختمان ها
  • ساخت نفتکش ها

پروفیل های z

این نوع این قطعات عموماً در جهت پوشش دهی سقف با استفاده می شود مثلاً برای سقف سوله ها، انبارها، سالن های ورزشی و غیر می‌توان از این پروفیل استفاده نمود. پروفیل های ناودانی و نبشی با روش نورد سرد ساخته می شوند و از آن ها برای ساخت انواع مختلف قاب های فلزی و همچنین چهارچوب درب های بزرگ آهنی در ماشین آلات بهره می گیرند در نظر داشته باشید که ناودانی های کوچک را در جهت کرکره سازی برای مغازه ها مورد استفاده قرار می دهند.

پروفیل های z

آهن پخش عرضه کننده انواع پروفیل ساختمانی از بهترین کارخانجات است. شما می توانید پروفیل اهواز، پروفیل اصفهان، پروفیل تهران و... را به قیمت روز خریداری کنید. در ادامه با انواع پروفیل ساختمانی آشنا شوید و پروفیل مد نظر خود را خریداری کنید.

انواع مختلف پروفیل

همانطور که استحضار دارید این قطعات در دو گروه پروفیل صنعتی و ساختمانی تولید شده اند این قطعاتی ساختمانی همان طور که از نامشان می توان حدس زد در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند و از آن ها برای ساخت پنجره ها و درب های آلومینیومی ساختمان ها بهره می گیرند.

انواع مختلف پروفیل عبارتند از:

  • آلومینیومی
  • گالوانیزه
  • ساختمانی
  • کامپوزیتی

پروفیل های آلومینیومی

این قطعات آلومینیومی برای صنایع و ساختمان ها کاربرد دارند. از این پروفیل ها در صنعت ساختمان سازی برای تولید درب و پنجره و موارد اینچنینی استفاده می کنند. همچنین در صنایع گوناگون از این نوع پروفیل برای تولید قطعات مختلف صنعتی بهره گیری می شود.

پروفیل های گالوانیزه

این نوع پروفیل عموماً برای مقاوم سازی پنجره های یو پی وی سی و درب ها کاربرد دارد مطمئن این قطعاتی گالوانیزه دارای امتیازات زیادی می باشند مثلاً می توان به پنجره های گالوانیزه اشاره کرد که در آن ها هرز شدن پیچ، افتادگی بازشوی پنجره و درب غیر محتمل می باشد. همچنین در نظر داشته باشید که استفاده از این نوع این قطعات مطمئناً استخدام و مقاومت در مقابل عوامل محیطی و جوی خصوصاً در ارتفاعات بالا را افزایش خواهد داد.

پروفیل های ساختمانی

این نوع این قطعات به سه گروه عمده تقسیم می شوند این سه گروه عبارت است از:

  • پروفیل نورد سرد
  • پروفیل نورد گرم
  • پروفیل مرکب

در نظر داشته باشید که این قطعاتی نورد سرد ماحصل شکل دادن ورق های فولادی با روش پرس شدن و خم کردن آن ها صورت می گیرد و عموماً ناودانی شکل می باشند در ساخت این قطعاتی نورد گرم از شمش فولادی استفاده می شود و عموماً به شکل قوطی می باشند. از این پروفیل ها در کارهای نه چندان سنگین ساختمانی مثل تیر های تکیه گاهی ناودانی ها سقف های کاذب و غیره استفاده می شود.

پروفیل کامپوزیتی

امروزه از این قطعات در حجم وسیع استفاده می کنند و عموما در صنعت ساختمان سازی به خصوص آن هایی که در شرایط اقلیمی مرطوب قرار دارند استفاده می کنند در نظر داشته باشید که احتمال خورندگی در این قطعات بسیار کم است و به دلیل این امتیاز این محصول به سادگی قادر است عمر سازه را بالا ببرد و مقاومت آن را در برابر خورندگی ارتعاشات لرزش هایی مثل زلزله افزایش دهد.

انواع مختلف پروفیل

کلام آخر

پروفیل ها قطعاتی کاربردی هستندکه می توانند در صنایع مختلف علی الخصوص صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار بگیرند. بسیاری از سازه ها با در نظر گرفتن طرح های حرفه ای مهندسان از این قطعه ساخته می شوند. همانند هر قطعه ی دیگری از مصالح ساختمانی، این قطعه نیز دارای انواع مختلف و گوناگونی است.

به این مطلب امتیاز دهید
0 از 5 ( امتیاز)